Logo Becht Consultancy

De meting

Persoonlijkheidstesten zijn er in diverse soorten en maten. Wij maken gebruik van een wetenschappelijk ontwikkelde test, die goed genormeerd en zeer betrouwbaar is. Een uitgebreide meting die zicht geeft op de talenten en ontwikkelpunten die bij iemand horen.

 

Selectie analyses

U heeft een vacature en inmiddels ook een aantal kandidaten gesproken. En dan komt de twijfel. U kent het gezegde: “vertrouwen is goed, controleren is beter”. Daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn. Een kandidaat kan in staat zijn om u tijdens een interview te laten zien wat u wilt zien. De talenten-analyse helpt u om de persoonlijkheid van een kandidaat, zijn kwaliteiten en ontwikkelpunten te matchen met uw functie. Vanuit een objectieve persoonlijkheidsmeting belichten we wat echt bij iemand past. Niet vanuit het vermogen om in een bepaalde rol te compenseren (alhoewel een beetje best mag) maar vanuit wat iemand van nature graag doet en goed kan. Daar ligt de sleutel voor succes in een functie!

 

Potentieelanalyse

U werkt en dat gaat eigenlijk al jaren prima. En toch wringt er iets. Is dit wat u uw hele leven wilt blijven doen? Benut u echt uw kwaliteiten en wat zijn de ontwikkelpunten waar u mee aan de slag zou kunnen. Het zijn vragen waar onze potentieel analyse een antwoord op geeft.

 

Re-integratie analyse

Uw medewerker is ziek en conform de Wet Verbetering Poortwachter moet u een tweede spoor traject gaan inzetten. Of uw medewerker zit inmiddels in de WIA en u gaat, vanuit uw verantwoordelijkheid, aan de slag met zijn of haar re-integratie derde spoor. U vraagt zich af wat uw (ex) medewerker nodig heeft. Een standaard traject waar u veel over leest? Nee! Een traject zou altijd maatwerk moeten zijn. Onze analyse geeft u en uw (ex)medewerker inzicht in zijn of haar kwaliteiten, passende en aansluitende functierichtingen en geeft een helder beeld over een traject dat past bij zijn of haar persoonlijkheid en behoeften.

Ga je mee verdwalen? Ik weet de weg…..

Loesje